Wist je dat…

Honden en katten lactose intolerant zijn? Beide diersoorten missen het enzym lactase, wat verantwoordelijk is voor de afbraak van het melksuiker lactose. Wil je een hond of kat toch wat melk geven, kies dan voor een lactose vrije variant, bijvoorbeeld speciale kattenmelk.

 

Puppyvoeding een essentiële rol speelt in de gezondheid van volwassen large breed honden?

Puppyvoeding is voor elke pup van essentieel belang, maar voor puppy’s van grote hondenrassen is de juiste voeding nóg belangrijker. Pups van grote hondenrassen groeien erg snel, wanneer zij niet de juiste voeding krijgen kan dit problemen veroorzaken. De invloed van foute voeding tijdens de eerste maanden van een pup komt soms pas tot uiting op een latere leeftijd.
Puppy’s van grote hondenrassen die niet de juiste voedingsstoffen, in de juiste hoeveelheden, krijgen, kunnen op jonge leeftijd last krijgen van bijvoorbeeld enostose (groeipijn), verstoorde skeletvorming of gewrichtsproblemen op volwassen leeftijd. Om deze reden is het raadzaam om pups van grote hondenrassen voeding te geven die speciaal is ontwikkeld voor deze groep honden en in de juiste hoeveelheden.

Kort gezegd: de juiste voeding voor een puppy van een groot hondenras, is de basis voor de gezondheid van de hond op volwassen leeftijd.

 

Wist je dat

 

Pups van grote hondenrassen veel later uitgegroeid zijn dan pups van kleine hondenrassen?

Dit betekent dat een pup van een klein ras eerder over mag op een voeding voor volwassen honden dan een pup van een giant ras. Zie de tabel hieronder voor een overzicht.

 

Grootte Wanneer over op voeding voor volwassen honden
Klein (<10 kg) 10 tot 12 maanden
Middelgroot (10-25 kg) 12 maanden
Groot (25-45 kg) 18 maanden
Giant (>45 kg) 24 maanden

 

Zorg ervoor dat je een jonge hond van een groot of giant hondenras niet te vroeg op een voeding voor volwassen honden zet. Deze jonge hond heeft op een leeftijd van 12 of 18 maanden misschien wel zijn schofthoogte bereikt, maar de hond moet nog uitzwaren; dit kun je vergelijken met een puber die al wel zijn volwassen lengte heeft bereikt, maar die nog niet zijn volwassen lichaamsbouw heeft.


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *