Wist jij dit al over de volgende kattenrassen?

 

Katten zijn er in verschillende ‘soorten’ en maten. Er zijn kleine kattenrassen met een gewicht rond de 2 à 3 kilogram, maar ook rassen welke een gewicht van zo’n 8 kilogram kunnen halen… Naast de ‘standaard’ verschillen tussen de verschillende rassen in uiterlijk en karakter, zijn er ook specifieke eigenschappen bekend over bepaalde kattenrassen. We hebben ze hier op een rij gezet.

 

De Singapura is een van kleinste kattenrassen ter wereld. Sommige katten van dit ras worden niet zwaarder dan 2 kilogram.

 

 

De Exotic heeft zijn bijnaam ’the lazy man’s Persian’ te danken aan het feit dat zijn kop dezelfde karakteristieken heeft als de Pers. Maar het onderhoud van de vacht kost veel minder tijd bij de Exotic dan bij een Pers.

 

 

De Ragdoll houdt er, in tegenstelling tot veel andere katten, van om geknuffeld te worden. De katten worden vaak ‘slap’ als een lappenpop wanneer ze opgetild worden, vandaar ook de naam Ragdoll wat vertaald naar het Nederlands Lappenpop betekent.

 

 

De Britse Korthaar werd vroeger ook wel de British Blue genoemd. Vroeger kwam dit ras namelijk alleen voor in de kleur ‘blauw’.

 

 

De Khao Manee heeft een prachtige witte vacht. In Thailand staan de katten ook wel bekend als ‘Diamond eyes’ of ‘White jewel’. De ogen van de katten hebben een prachtige kleur en soms hebben de katten twee verschillende kleuren ogen.

 

 

De American Curl wordt geboren met rechte oortjes, pas na circa 10 dagen gaan de oren ‘krullen’.

 

 

De Devon Rex heeft een laag zachte ‘donshaartjes’ welke zijn huid bedekken.

 

 

De Munchkin kat wordt ook wel Sausage Cat genoemd.

 

 

Niet alle Schotse Vouworen hebben de karakteristieke gevouwde oortjes.

 

 

Er gaat een mythe de rondte dat de Maine Coon ontstaan is toen een kat zich heeft voortgeplant met een wasbeer. Dit is natuurlijk niet waar, want het is onmogelijk voor deze twee diersoorten om zich samen voort te planten.

 

 

In tegenstelling tot veel andere katten houden de Bengaal en de Maine Coon van water.

 

 


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *